You are here
Home > Województwa > Lubelskie > Kaszanka wiejska grillowa z nalewką malinową

Kaszanka wiejska grillowa z nalewką malinową

Składniki na kaszankę:
kasza gryczana,
kasza jęczmienna,
ryż,
krew,
skwarki,
przyprawy,
zioła.

Nalewka malinowa:

maliny,
drożdże winne,
żyto

Sposób przygotowania kaszanki:

Kaszę i ryż sparzyć, krew ugotowaną na parze przekręcić przez maszynkę, dodać skwarki, przyprawy i wymieszać. Nadziać jelita i upiec.

Nalewka:
Rozpocząć przygotowywanie ok. 8 tygodni wcześniej. Maliny, żyto i drożdże sfermentować, na koniec nalewkę przefiltrować, przelać do butelek i leżakować minimum 2 tygodnie.

Koło Gospodyń Wiejskich w Koniuchach
Przepis pochodzi z publikacji „Smaki Ziemi Zamojskiej

Komentarze

Top