You are here
Home > Aktualności > Małopolski Festiwal Smaku – Made in Małopolska zawita do Zakopanego

Małopolski Festiwal Smaku – Made in Małopolska zawita do Zakopanego

W ostatni weekend lutego, na zakończenie ferii, Małopolski Festiwal Smaku – Made in Małopolska będzie gościł w Zakopanem. 24 i 25 lutego miłośnicy regionalnych smaków będą mogli skosztować na miejscu małopolskich dań w nowoczesnym wydaniu przygotowanych przez Andrzeja Polana.

Nie zabraknie ciepłych dań oraz grzańców z soków owocowych, podawane prosto z foodtrucka. Będzie także możliwość zakupu produktów bezpośrednio na stoiskach małopolskich producentów żywności. Nie zabraknie pierogów, ryb, wędlin, serów i miodów.

Podwójną porcję dobrej energii przygotowano dla miłośników kawy – w specjalnie zaaranżowanej kawiarence będzie można skosztować pysznej i przygotowanej specjalnie na tą okazję kawy „Kaweleon” w niezwykłym towarzystwie ojca Leona Knabita. Nie lada gratką będzie też możliwość kupna opakowania KawyLeona, tak aby cieszyć się jej smakiem w domowym zaciszu. Cały zysk z jej sprzedaży zostanie przeznaczony na Fundację Kropla Nadziei im. Ojca Leona Knabita, która wspiera dzieci z zanikiem mięśni.

Podczas festiwalu nie zabraknie też dodatkowych atrakcji – zabaw i konkursów dla starszych i młodszych.

O festiwalu Małopolski Smak

Małopolski Smak to projekt skupiający działania związane z promocją małopolskich produktów regionalnych i tradycyjnych. Głównym założeniem projektu jest realizacja cyklicznych wydarzeń pod nazwą Małopolski Festiwal Smaku, podczas których producenci żywności z terenu Małopolski prezentują oraz sprzedają swoje produkty i potrawy. Pierwszy festiwal odbył się w roku 2005. Od tego czasu wydarzenie wpisało się w kalendarz najważniejszych imprez promocyjnych w regionie, z roku na rok powiększając liczbę wystawców oraz uczestników spragnionych prawdziwych małopolskich smaków.

Sprawdź nasze przepisy na przysmaki z Małopolski:

owczy ser, serek wędzony i tradycyjną bryndzę.

Komentarze

Top